1

Onderwerp: Informatie-keuzehulp: vragenlijst invullen

Zoals we eerder vermeld hebben, gaat de Stichting Zelfbeschadiging in samenwerking met Palier en het Trimbos-instituut een informatie- en keuzehulp ontwikkelen. Dit wordt een overzicht van alle geboden formele- en informele zorg mogelijkheden voor mensen die zichzelf beschadigen.

In december hebben we een groepsgesprek gehad met de vrijwilligers van de LSZ en in januari heeft er een groepsgesprek plaatsgevonden met jongeren tussen 14 en 22 jaar. Eveneens is er een groepsgesprek geweest met zorgprofessionals. Nu hebben we weer jullie hulp nodig, met het invullen van een vragenlijst. Ben je benieuwd? Lees de tekst hieronder voor meer informatie.

Ben je jong en heb jij jezelf weleens opzettelijk pijn gedaan? Of doe je dat nog steeds? Zelfbeschadigend gedrag komt regelmatig voor bij jongeren. Het is alleen niet altijd makkelijk om hulp te zoeken. Ook is niet altijd duidelijk waar je hulp kunt krijgen. Om jongeren zoals jij te ondersteunen bij het vinden van passende hulp ontwikkelen we een informatie-hulpmiddel die daarbij kan helpen. We noemen dat een keuzehulp. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

"Aan welke informatie heb jij behoefte?"

We willen die keuzehulp graag laten aansluiten bij wat jij zou willen weten. Welke informatie heb jij nodig om te weten welke hulp je kunt krijgen als je jezelf beschadigt. Kortom welke vragen wil jij beantwoord zien in de keuzehulp?

Ben jij tussen de 14 en 22 jaar en help jij ons met jouw idee├źn verder? Meld je dan aan voor het invullen van een vragenlijst. Het invullen kost ongeveer een half uur.

Aanmelden kan bij Nelleke van Zon, nzon@trimbos.nl, graag je naam en leeftijd vermelden. Voor meer informatie neem je contact op met Henny Sinnema, hsinnema@trimbos.nl of 030-2959225.

"I have come to believe that caring for myself is not self indulgent. Caring for myself is an act of survival." ~ Audre Lorde"