1 Laatst bewerkt door Semmie (27-12-2018 20:58:22)

Onderwerp: Algemene regels op het forum

Onderstaande regels zijn niet nieuw, deze waren al te vinden bovenin onder het kopje regels, echter wat lastig vindbaar, vandaar dat ze hier ook geplaatst worden.

Wees een beetje aardig voor elkaar. Met veel mensen in een ruimte weet je zeker dat niet iedereen het met je eens is. Er zullen altijd mensen zijn die er een andere visie op na houden dan de jouwe.

Minimaliseer triggers
- Gebruik een avater die bij je past én de sfeer ten goede komt. Een avatar waarop littekens te zien zijn, is niet toegestaan.
- Om duidelijk te maken dat er een mogelijke trigger in een berichtje staat, zet je dit in het betreffende berichtje of titel door middel van het woord 'Trigger'. Zo kan je andere leden waarschuwen. Ze kunnen dan zelf beslissen of ze dat berichtje al dan niet willen bekijken. Er is geen exacte 'regel' wanneer je de trigger-vermelding gebruikt. In veel gevallen zul je zelf moeten inschatten of het handig is om deze te plaatsen.
- Getallen kunnen triggers zijn, bijvoorbeeld omdat iemand zich vervelend voelt bij vergelijkingen in aantal wonden. Op dit forum noemen we in principe geen getallen bij onder andere BMI's, hoeveelheden medicatie bij overdosis, gewichten, littekens enzovoort. Hou er rekening mee dat informatie op Internet niet kloppend hoeft te zijn. Twijfel je, ga dan naar je huisarts.
- Een zelfmoordaankondiging is een bericht waarin je eigenlijk zegt 'Ik ga een zelfmoordpoging doen'. Kenmerk van zo'n berichtje is, dat andere leden niets voor je kunnen betekenen en dus met lege handen staan. Deze berichten worden verwijderd door het beheer.

Laat elkaar in waarde
- Ieder heeft het recht op eigen mening en ieder heeft het recht deze tegen te spreken. Denk hierbij aan elkaar. Jullie delen dezelfde aarde.
- Wanneer een ruzie uit de hand dreigt te lopen kun je de beheerders vragen dit in juiste banen te leiden. De voorkeur wordt gegeven het conflict openlijk uit te praten. Het beheer zal hiertoe ook uitnodigen. Op deze manier ontstaat er openheid en duidelijkheid en kunnen we van elkaar leren.
- Ieder heeft zijn eigen mening en het recht deze te uiten. Het kan voorkomen dat vanuit meningsverschillen onverenigbare conflicten ontstaan. In dit geval zal het beheer ingrijpen en een beslissing neerleggen.

Forum
- Dit forum is voor en door mensen die zichzelf beschadigen of er anderzijds mee te maken hebben. Dit is geen algemeen forum, of een chit-chat forum. Houd hier rekening mee bij je postings.
- Topicgerelateerde regels staan bovenaan bij het desbetreffende topic. Lees deze ook door.
- Je kunt je nickname maximaal 1 keer veranderen. Je kunt een PM sturen naar het beheer om dit te laten veranderen of dit aangeven bij het beheer-meld-punt.
- Het forum draait op vrijwillige basis. Geen van de beheerders word hiervoor betaald of heeft hiervoor een afgeronde opleiding genoten. Houd hier rekening mee.

Overig
- Overmatig gebruik van caps-lock is niet toestaan. Ditzelfde geld voor overmatig gebruik van emoticons.
- Wanneer je iets plaatst wat niet van jezelf is dien je dat te vermelden. Dit in verband met copyright.
- Houd rekening met de lay-out. (Te) grote plaatjes zijn niet toegestaan en kunnen worden aangepast of verwijderd.

Tot slot
Door middel van dit forum willen we een veilige vertrouwde plek te creëren voor mensen die zichzelf beschadigen als wel mensen die er meer over willen weten. Ook jullie zijn hiervoor verantwoordelijk. Draag die verantwoordelijkheid met respect en empathie.

De beheerders.

At it's root, perfectionism isn't really about wanting to be perfect. It's about fear.
Fear of making a mistake. Fear of disappointing others. Fear of failure.
Fear of success.
- Michael Law