1

Onderwerp: Serie "Ginny & Georgia" - Netflix [TRIGGER]

Op Netflix staat er al een tijdje een serie genaamd "Ginny & Georgia". Het gaat over een alleenstaande moeder Georgia en haar dochter Ginny (en nog een zoontje). In het eerste seizoen werden er wel wat serieuze onderwerpen aangetikt, maar het nieuwe en tweede seizoen is sinds 2023 op Netflix en daar wordt zelfbeschadiging best uitgebreid besproken. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind, maar ergens was het wel herkenbaar. Het is trouwens niet alleen zelfbeschadiging, maar ook discriminatie, depressie, mishandeling en eetstoornis wat erin voorkomt. Best wel grote onderwerpen en dat had ik denk ik niet verwacht in het thema van de serie (waar ik vanuit ging door het eerste seizoen). Ik weet niet of iemand het volgt, maar ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Trailer seizoen 1:
https://www.youtube.com/watch?v=e34_mMhe4WQ

Trailer seizoen 2:
https://www.youtube.com/watch?v=OKj4rB2zWv4

Liefs Sterretje

There's nobody here but me and my reflection.

2

Re: Serie "Ginny & Georgia" - Netflix [TRIGGER]

Hey Sterretje,

Ik heb vorige week seizoen 2 afgekeken. In het eerste seizoen kwam het wel aan bod maar er werd niet zo een nadruk op gelegd vond ik. Maar zeker in seizoen 2 speelt het inderdaad wel een grote rol.

Ik keek het samen met mijn lief en werd er soms wel ongemakkelijk van. Maar het word denk ik wel best “mooi” in beeld gebracht. En inderdaad ook een aantal andere zware topics zoals depressie. Het is fijn dat ze wel een aantal aspecten ervan laten zien vanuit verschillende invalshoeken.

Het kan potentieel wel behoorlijk triggerend zijn, dus best afwegen hoe goed je je in je vel voelt en overwegen of het een goed idee is om het al dan niet te kijken. Het is niet de manier waarop ik mezelf beschadig, dat maakt het dan wel een klein beetje gemakkelijker.

~ It will all make sense one day…